Σημαντική η προσέλευση και στη συνάντηση πολιτών με τον Παναγιώτη Χριστόφα στη Λήμνο

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος άλλα και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» παρουσιάστηκαν στην ανοικτή συνάντηση πολιτών με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτη Χριστόφα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου στη Λήμνο.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χριστόφας στην εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την υπεράσπισή του ως νησιωτικό κεκτημένο. «Αντιλαμβανόμαστε πως με υψηλό ΦΠΑ είναι αδύνατο να ορθοποδήσουν ειδικα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» σημείωσε, «χωρίς αυτό να σημαίνει πως η μείωση του ή η διατήρησή του χαμηλά  δε μας αφορά όλους».

Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτιστική κληρονομιά της Λήμνου, στην φυσική ομορφιά και στα τοπικά προϊόντα, που παραμένουν δυστυχώς ανεκμετάλλευτα. Ανέφερε: «Η οινοπαραγωγική Λήμνος με το ξεχωριστό μοσχάτο της και τόσες άλλες ετικέτες ως brand παραμένει χαμηλά. Δεν έχει ουσιαστικά και εκ του αποτελέσματος βοηθηθεί. Δεν είναι δυνατό να έχουμε στα χέρια τόσα εργαλεία και να μην έχει συμβεί ακόμα αυτό…»

Τέλος, αναφέρθηκε ξανά στις ενισχυμένες και ουσιαστικές αρμοδιότητες των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και των Επάρχων, τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκτός της διοικητικής έδρας της Μυτιλήνης, άλλα και την Ψηφιακή Περιφέρεια, ως πολιτικές που θα ενδυναμώσουν την αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας και θα δώσουν ώθηση σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πως έως σήμερα έχουν παραμεληθεί.