Ποιος είμαι

Είμαι ο Παναγιώτης Χριστόφας και είμαι 38 ετών. 

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη, σε μία εποχή όπου η Ελλάδα γνώριζε ανατρεπτικές αλλαγές και ο τόπος μας καθώς και οι άνθρωποί του προσπαθούσαν να αποκτήσουν την δική τους πολιτειακή οντότητα μέσα σε αυτό το κλίμα.

 

Σπούδασα στην Αθήνα στο ΕΜΠ και από το ίδιο ίδρυμα απέκτησα δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

 

Εργάστηκα έχοντας ψηλά τις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργατικότητας και της συναπόφασης για κοινούς στόχους και με σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα, το διάστημα που διατέλεσα μέλος του Δ.Σ του Παν. Συλλόγου Πολ. Μηχανικών και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Τ.Ε.Ε, καθώς και ως εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφ. Τμ. Β.Α. Αιγαίου του Τ.Ε.Ε.

 

Με την σύζυγο μου την Βάσω Τατάκη αποφασίσαμε το 2012 και σε μία δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, να επιστρέψουμε στη Λέσβο, πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τόπος για να δημιουργήσουμε την οικογένειά μας. Επιπλέον σε μία τέτοια εποχή και με το νησί μας επίσης να πλήττεται από τις συνέπειες της κρίσης, θέλαμε να διακρίνουμε τις εργασιακές ευκαιρίες και ακόμη περισσότερο να τις δημιουργήσουμε. Αγαπάμε τον τόπο μας κι η παρουσία μας σε αυτόν, επιθυμούμε να είναι ενεργητική!

 

Είμαι πολιτικός μηχανικός και ασκώ ελεύθερο επάγγελμα στον τομέα των δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Στην δουλειά μας απαιτείται γνώση του χώρου, σχεδιασμός, οργάνωση, επίβλεψη και απόλυτος έλεγχος. Αυτό μεταφράζεται σε διαρκή παρουσία, καλή ανάγνωση των προβλημάτων και διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και έκτακτα γεγονότα. Η δουλειά μας απαιτεί σοβαρότητα και διαρκή εγρήγορση, αλλά όλα αυτά για να αποτελέσουν ένα εκρηκτικό μείγμα απαιτείται η συνεργασία ώστε αυτή να επισφραγίσει ένα επιτυχημένο έργο. 

Σε αυτό το πλαίσιο τολμώ να προχωρήσω σε μία αναγωγή των παραπάνω στην ενασχόληση με τα κοινά και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πίστευα πάντα στην προοπτική επιτυχίας που μπορεί να χαρίσει η ομαδική δουλειά. Υποστήριζα επίσης ότι η συναντίληψη και η σύμπνοια μπορεί να προκύψει από την συμμετοχή, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό συμμετρικό σχήμα!

 

Με αυτή την πεποίθηση επιθυμώ να σταθώ μπροστά συγκεντρώνοντας νέους ανθρώπους που συμμερίζονται την ιδέα της μεταστροφής του κλίματος απάθειας απέναντι στην πολιτική και κυρίως απέναντι στην ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά εν γένει. Επιθυμώ να επικοινωνήσω την ανάγκη να μετέχουμε όλοι μας οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, να συμπορευτούμε μαθαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να έχουμε όλοι λόγο σε αυτά, να γίνουμε κοινωνοί και συνυπεύθυνοι, να ορίσουμε το μέλλον μας μέσα από το παρόν του τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και επιλέξαμε να ζήσουμε και να γνωρίσουμε στα παιδιά μας.

 

Είναι πάγια αντίληψή μου, πως είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε αποφάσεις εμείς οι «ντόπιοι» για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και τις προοπτικές μας. Είναι απαραίτητο να ενημερωνόμαστε, να στεκόμαστε σθεναρά μπροστά από κάθε πρόκληση και με ευθύνη να γράψουμε το μέλλον μας.

 

Με κάθε πιθανό τρόπο και εργαλείο επιθυμώ να είμαι μέτοχος αυτής της σπουδαίας αλλαγής σελίδας για τον τόπο μας. Σε αυτό το σημείο έρχεται ο θεσμός της Περιφέρειας, που μας προσφέρει τη δυνατότητα να γράψουμε το μέλλον μας αναπτυξιακά και να συμπράξουμε ώστε το κοινό μας όνειρο να μετεξελιχτεί σε όραμα και οδηγό μας.

 

Κάθε άνθρωπος, κάθε πολίτης, κάθε κάτοικος των νησιών μας έχει ένα ύψιστο ιδανικό. Συναντώ το δικό μου ιδανικό στην διαρκή και εξελισσόμενη προσφορά στον τόπο μου.

 

Αυτός είμαι και έχω λόγους να πιστεύω ότι δε διαφέρω από τον καθένα από εσάς.